Channel management

Het Belgische IT-kanaal bestaat uit meer dan 6.000 resellers, Value-Added Resellers, Integrated Software Vendors, System Integrators, distributiepartners, Large Accout Resellers en anderen.

Allen zijn ze IT-partners die marge realiseren door meerwaarde te verkopen op producten en oplossingen van hun leveranciers. De sleutel tot het succes van deze ondernemers ligt in de mate waarin zij bekwaam en gespecialiseerd zijn om die meerwaarde aan hun klanten aan te bieden. Vandaag geldt dan ook als uitgangspunt: meerwaarde is specialisatie en vice versa!

De strategie van BusinessforBusiness bestaat er nu in door middel van groeicoaching IT-resellers te activeren en met deze bekwame partners een eigen channel te ontwikkelen dat klaar is voor het 'nieuwe partnermodel'. Een model waarin naast de klassieke verkoop- en distributiekanalen ook meer dan gewone aandacht is voor partner-hosted services en Software as a Service.

BusinessforBusiness zal de relatie en de samenwerking faciliteren tussen de B4B-partners en de hosters. De B4B-partners zullen begeleid worden in training, market development, marketing en lead generation activiteiten met het oog op de ontwikkeling van de hostingcompetentie.